כחברי ועד ושליחי ציבור, חשוב לנו לשתף בחלק מפעילויותינו מתחילת עבודתנו כחברי ועד המנהל של הקהילה.

את פעילותנו התחלנו בלימוד, עבודה וליווי עם היועץ האירגוני מני כץ. בפגישות למדנו על עבודה משותפת של צוות מנהל של עמותה, חלוקה לתחומי אחריות, מבנה אירגוני, והתנהלות שותפת. לאחר מחשבה לימוד וברור, חברי הועד המנהל חילקו את עצמם לתחומי אחריות, ולוועדות כשכל אחד מוביל ומנחה תחום אחד, מתוך כוונה לשתף כמה שיותר חברי קהילה ביוזמות, ביישום ובשותפות בפעילויות הקהילה.

שם הועדה

נושאים

אחראי על הועדה

מספר טלפון

תורנית

שיעורי תורה השפעה תורני בעיר בתי כנסת וכד'

אלעד כהן

052-5710099

מינהל וארגון

גיוס משאבים, כספים, משאבי אנוש וכד'

 מאור בקר

יגל קהלני

054-4908211

058-5006500

קהילה

חזון הקהילה, קליטה, פרויקטים קהילתיים, תרבות ואירועים וכד'

יגל קהלני

מאור בקר

058-5006500

054-4908211

חינוך

מעונות, גנים, בתי ספר, נוער וכד'

עמי צברי

052-2225398

רווחה קהילתית, חיבור חברתי קהילתי ועירוני

צח"ק, תעסוקה, חסד, פרויקטים חברתיים ופעילות עירונית קהילתית

נעמי זולברג

הודיה גוואטה

053-4221660

050-2347456

להלן פירוט של הפעילות בועדות השונות ולאחר מכן סיכום כללי:

ועדת תורה (אלעד כהן)

  1. ת"ת התורה המשמחת- לאחר עבודה מאומצת בהובלת רב הקהילה הרב דרור (טוויל), עם ראש הת"ת הרב אוריאל בנר, הנהלת בית הספר וועד ההורים, הוחלט כי פעילות הת"ת תעבור לתוך בית-ספר תורני חדש ואף תורחב פעילות זו לילדים בכיתות הגבוהות. יש בכך יתרונות רבים הן מבחינת מבנה מסודר מוגן ובטיחותי, ביכולת לחבר ילדים נוספים לת"ת, בהרחבת שת"פ עם בית הספר ועוד.
  2. כולל ערב - שותפות בהרחבת והגדלת לימודי התורה לציבור הרחב במסגרת כוללי ערב בביהכנ"ס 'משכן שלום', 'בן צבי' ו'מסילת ישרים', אנחנו שמחים לראות את לימוד התורה פורח ומגיע לציבור רחב במגוון של מוקדי פעילות ברחבי העיר.
  3. בשיתוף פעולה עם מחלקת תרבות יהודית שבעיריה סייענו באיתור מקורות תקציב לפעילות, להבאת פעילויות והרצאות של רבנים ורבניות שמותאמות לקהל דורשי התורה השדרותי. ובע"ה נמשיך.
  4. כארגון אנחנו שותפים מרכזיים (יחד עם ארגונים נוספים) בפרויקט 'קהילות' שמסייע להעצמת בתי כנסת מהעיר עם הרבנים והגבאים שלהם והצמחת תתי קהילות סביבם.

ועדת מינהל וארגון (יגל קהלני ומאור בקר)

  1. חברי הועדה עובדים עם מנכ"ל העמותה על שינוים במבנה הארגוני מעת לעת ולהתאימם לצרכי הקהילה והעמותה.
  2. שותפים להתייעצויות ולהחלטות בנוגע לכח האדם בעמותה ולהגדרות התפקידים, ע"מ לייעל את עבודת העמותה מבחינה ארגונית ותקציבית.
  3. משמשים כועדת ביקורת של העמותה בכל הנוגע לניהול תקין של העמותה עוברים ומאירים את הדיווחים השנתיים שמוגשים לרשם העמותות כנדרש על פי החוק.

ועדת קהילה (מאור בקר ויגל קהלני)

  1. חברי הועדה הובילו דיון בנושא חזון הקהילה והעמותה, לאחר פגישות רבות ודיונים ארוכים הגענו לחזון משותף:
    "לחיות בקהילה תורנית החורטת על דגלה אחריות קהילתית עירונית. בה התורה במרכז החיים ובין ערכיה: ערבות, חסד, עשיה חברתית, וזהות יהודית. ופועלת מתוך שותפות לעשיה חינוכית וחברתית בשדרות ויישובי הסביבה".
    ולמטרות שנגזרות מהחזון לפעילות העמותה בשנתיים הקרובות:
    א. חיבור פנים קהילתי
    ב. חיבור הקהילה לחזון
    ג. חיבור הקהילה לעמותה
  2. חברי הועדה הובילו לשינוי באפיון ובצורת המייל היומי ובשינוי מועדי התפוצה שלו כחלק משיפור השירות למען הקהילה, והפיכתו לידידותי יעיל ומשמעותי לקהילה:
    א. מייל "פרסומים בקהילה" נשלח בימים שני וחמישי בשעות הצהריים וכולל פרסום אירועים עתידיים, מגוון הודעות, עדכונים בנושאים שונים, פרסום עסקים ועוד.
    ב. ידיעון הקהילה נשלח כל ראש חודש וכולל מידע על התפתחות והתקדמות העמותה, הקהילה וציון אירועים חשובים שהתקיימו בחודש האחרון.
  3. סקר קהילה ומיפוי: קידום תהליכי מיפוי של הקהילה והבנת צרכי הקהילה, עד כה הסתיים שלב שני של המיפוי. 

ועדת חינוך (עמי צברי) 

הקמת ועדת חינוך קהילתית המורכבת מפעילים בתחום החינוך מקרב חברי הקהילה. הועדה נפגשת אחת לכמה זמן ודנה בעניינים שוטפים ועתידיים. דברים רלוונטיים מובאים אח"כ להכרעה או קבלה ע"י הועד המנהל.

  1. סניף אריאל בנים 1 - בהבנה ובהסכמה מלאה עם הרב דרור, אגף הנוער בעיריה וההנהלה הארצית, הוחלט שהאחריות בכל מה שקשור לסניף היא על ההנהלה הארצית ואגף הנוער בעירייה.
    סניף אריאל בנים 2 - אנו שמחים שלקראת שבת הארגון האחרונה, נכנסו חניכי תנועת אריאל בנים למבנה הסניף החדש והקבוע ! יישר כוח לכל השותפים בכך! כל זאת לאחר שהסניף פעל ב'בית דוד' כתחנת ביניים זמנית.
    סניף אריאל בנים 3 - לאחר מאמצים מרובים, בדיקות וברורים למציאת קומונר לסניף, דבר שבסופו של דבר לא הצליח, נמצא פתרון עכשווי בדמותה של הלל סוויסה כמלוה של צוות ההדרכה בסניף. אנו מאחלים לה ולצוות ההדרכה הצלחה, וכן תודה ויישר כוח לכל הפועלים בדבר.
  2. נוער – בשיתוף עם אגף הנוער בעירייה הוחלט על גיוס ומינוי רכז נוער דתי (במימון משותף של העמותה והעיריה) שייתן מענה והתייחסות לכלל הנוער הדתי בעיר על כל גווניו. בשלב זה מדובר על פעילות לבנים, אבל התכנית היא בע"ה גם לבנות. לצורך כך הוקצה מקום לפעילות, אגף הנוער העירוני גייס ומימן ציוד למועדון הנוער, וכן תקצב הכשרה וליווי מקצועי לרכז.
  3. בתי ספר – קשר עם מנהלי בתי הספר, חיפוש דרכים לשיתופי פעולה במגוון תחומים (תלמוד תורה 'התורה המשמחת', פעילות למורים ועוד)
  4. סוגית בי"ס ממ"ד נוסף – מתקיימים דיונים בתוך הועד ועם מחזיק תיק החינוך בעירייה, וסגן ראש העיר מר אלעד קלימי בענין מפת החינוך הדתי העירוני.
  5. ספרית בית דוד – בשיתוף פעולה עם העירייה הוחלט כי פעילות הספריה שהייתה בבית דוד והספרים שבה, עברו לאחריות הספריה העירונית כאגף תורני בתוך הספריה הכללית שנמצאת שם.

ועדת רווחה - (נעמי זולברג)

  1. פעילות צח"ק קהילתי-עירוני כמענה לצרכי כלל תושבי העיר בשיתוף עם הגורמים העירוניים בתחום, ובהפעלה של מתנדבים המקהילה ומכלל תושבי העיר.
  2. פעילות דיסקרטית בהתאם לצרכים אישיים ו/או קהילתיים בתחום הרווחה, יחסים בין-אישיים, וכד'.

סיכום כללי:

ובאופן כללי מהנעשה בשטח... מחוץ לפעילות הועדות, חברי הועד נפגשים באופן שוטף עם מנכ"ל העמותה, ומעת לעת עם גורמים שונים כמו רב הקהילה הרב דרור, עם סגן ראש העיר אלעד קלימי, בעלי תפקידים עירונים מתחומים שונים ומגוונים לפי הצורך. לפניכם חלק קטן מהפעילות הכללית:

  • קהילה, רכזים שכונתיים, ופורום רכזי קהילות – בתחום הקהילה נעשו שינוים ארגוניים מתוך חשיבה לתת מענה מדויק ומועיל יותר לשכונות השונות ולצרכים השונים, על כן לכל שכונה קיים רכז/ת משלו ופורום של הרכזים נפגש באופן שוטף לקידום עניינים שוטפים.
  • מרכז זהות – עמותת רעות קיבלה אחריות על הפעלת מרכז זהות באשקלון.
  • מעון יום- פתיחת מעון יום חדש בשכונת בן גוריון מתוך מחשבה על השכונות הסמוכות וחברי הקהילה שמתגוררים בהם.
  • יום קהילה- הופק יום משוקע בנוכחות מרשימה של מאות חברי קהילה שנהנו מפעילות למגוון גילאים, היום היווה הזדמנות להודות למתנדבים שונים בקהילה ולסיכום שנת הפעילות. בנוסף התקיימו פעילות קהילתיות רבות בהם: יציאה לשילה, שבת גיבוש בנס הרים (יהיו עוד בע"ה), ערבי גברים, ערבי נשים וכד'. פעילות חנוכה בשכונות, בקהילות, בריבוי לימוד תורה ועוד.
  • מיפוי - רוב חברי הקהילה מילאו שאלון מיפוי דמוגרפי (של פרטיים אישיים), ורובם נענו לסקר מיפוי צרכים שנעשה על ידי חברת 'דיאלוג'. התוצאות המשקפות את עמדות חברי הקהילה היו מלמדות מאד, מעודדות ומחזקות.
    חשוב להדגיש: עמותת רעות היא קודם כל הקהילה, היא קהילה של משפחות שבחרו לגור בשדרות בשכונות שונות ברחבי העיר, ומכוחה של הקהילה פועלת העמותה בתחומים שונים בעיר.
    מתחומי העיסוק של עמותת רעות שדרות: הפעלת שלוש מעונות יום של התמ"ת, העשרה תורנית בגני ילדים, לפידות- מדרשת שילוב לבנות שירות לאומי, מועדון תעסוקתי לקשישים, תכנית סל"ב (סל לניצול שואה בודד), חמש מועדוניות רווחה לילדים בסיכון, פרויקט "מרגישים בבית" לחיזוק החוסן, הביטחון וקהילתיות בשכונות השונות, בתי מדרש קהילתיים ללימוד תורה, פרויקט קהילות לחיזוק פעילות בתי הכנסת והקהילות שסובבות אותן, מערך חירום וחוסן קהילתי ברגעי משבר ומצוקה, תלמוד תורה לילדים, מרכזי זהות "אפיקים ליהדות" ו"רעות אשקלון" הפועלים במסגרות החינוך ועוד.
    ב"ה נראה מהסקר שהקהילה מחוברת, יש גאות יחידה, יש גיבוש וארגון טוב בשכונות ואנו שמחים שאלה התוצאות ואלה הכוחות שיש בקהילה ומקווים שנצליח למנף זאת לטובת הקהילה והעיר. כמובן שעדיין יש מה לעשות, לתקן, לשפר ולהתקדם.

בתכנון - חברי הועד החליטו לבקש מהארגון לבדוק היתכנות לקיים אירוע לציון 25 לגרעין, הקמת ועדת תרבות: - מתוך מסקנות שבת הקהילה, הוחלט להקים ועדת תרבות כתת ועדה של קהילה. הועדה תעבוד עם רכזת תרבות ותזמן חברים מהקהילה להיות שותפים פעילים. מקווים להמשך שיתוף פעולה והצלחה בע"ה.

לסיכום, השתדלנו לתת פריסה בנגיעה של הנקודות המשמעותיות שבהם חברי הועד עסקו , הובילו והתוו דרך למען התפתחות הקהילה והעיר. נשמח לסייע בכל ענין ונושא ברוח החזון שלנו. אנחנו מזמינים אתכם לפנות לחברי הועד. 

בברכת חורף גשום,
חברי ועד מנהל 'רעות שדרות'